Meditatie

Reset Your Mind Meditatie in Castricum van start

Een lang gekoesterde wens van mij is 28 februari 2019 in vervulling gegaan en Castricum had de primeur. RESETYOURMIND-MEDITATIE IS VAN START GEGAAN.

Gezien de grote belangstelling zal er zeker in september 2019 weer een serie van 10-avonden worden georganiseerd. De data komen binnenkort hier op de site.

Ik zit al 25 jaar in het vak als behandelaar/medium. Mijn cliënten komen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Steeds vaker kwam bij mij het idee op om al mijn ervaring en werkwijze eens te gieten in een geleide meditatievorm, zodat ik die ontdekkingsreis met een groep mensen kan delen.

Dan kunnen deelnemers een energetische transformatie ervaren en bewustwording van de samenhang tussen emoties, mentale gedachten, lichamelijke klachten en diepere levensvragen. Kortom, inzicht krijgen in de ‘gebruiksaanwijzing’ van hun eigen leven en daar zelf veel meer positieve invloed op kunnen uitoefenen.

Het gaat over de relatie tussen de 3 dimensies van energie:

  1. Het mentale veld staat voor ons denken, oordelen, overtuigingen en ratio;
  2. Het emotionele veld staat voor het ervaren en delen van gevoelens en emoties;
  3. Het spirituele veld gaat over de oorsprong, onze bron en heeft te maken met de vraag of er meer is in het universum en het verlangen om te zijn wie we zijn (zielsniveau).

RESET YOUR MIND MEDITATIE

RESET YOUR MIND-meditaties zijn diepgaande verkenningen van de geest (‘binnenwereld’), bedoeld om tot inzichten en bewustwording te komen en verstoringen te herstellen die daar ooit ontstaan zijn. Balans en rust bij jezelf gaan ervaren en de koers van je leven zelf bepalen.

Het echte contact met je intuïtie herstellen en weer leren vertrouwen. Een wens van vele mensen in deze hectische wereld van druk en prestaties. Herken jij je hier ook in?

Introductie ‘Reset Your Mind Meditatie’

Donderdag  5 september 2019 om 20:00 uur

Cultureel Centrum ‘Geesterhage’

Geesterduinweg 3, Castricum

Svp aanmelden voor de introductieavond via e-mail: info@enigmareflexica.nl of bellen met: 0654625999

OORSPRONG RESET YOUR MIND – MEDITATIE

Gedurende de afgelopen 25 jaar dat ik als therapeut met mensen werkte, kreeg ik maar al te vaak de vraag van mijn cliënten: ‘Hoe onderhoud ik vanaf nu het bewustzijns niveau en een gezonde ‘State of Mind’? En dat was natuurlijk een terechte vraag en meestal adviseerde ik hen datgene wat ze bij mij hadden geleerd in de sessies, zelf thuis toe te passen. Ook onze psyche blijft onderhoud nodig hebben en ik leer je in RESET YOUR MIND – MEDITATIE hoe jijzelf onderhoud kunt plegen in je eigen binnenwereld.

RESET YOUR MIND-MEDITATIE EN DE BLIJVENDE EFFECTEN OP LICHAAM, GEEST EN HERSENEN

Aziatische leraren zeggen dat elk aspect van mediteren dat het lijden kan verlichten moet worden aangeboden en dus niet alleen aan hen die een spirituele zoektocht maken. Ik maak derhalve onderscheid in ‘het diepe pad’ en ‘het brede pad’.

Het diepe pad

Niveau I: De zuivere vorm, zoals beoefend in de eeuwen oude erfenis van het theravada-boeddhisme in Zuidoost-Azië en onder Tibetaanse yogi’s, een totale levensstijl van minimalisme en eenvoud en dagelijks urenlange meditatie in afzondering.

RESET YOUR MIND-MEDITATIE is gericht op Niveau II

Niveau II: Op dit niveau zijn deze tradities losgeweekt van die totale levensstijl en in een vorm gegoten die beter bij het Westen past. Echter wel met de intentie van dagelijkse bewustwording en aanpassing aan een levensstijl van minimalisme en bewustzijn op ons spirituele zijn.

Het brede pad

Niveau III: Door een verdere ontmanteling worden dezelfde vormen van meditatie uit hun spirituele context gehaald, vooral om ze nog verder en makkelijker te kunnen verspreiden. Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), waarvan Jon Kabat-Zinn de grondlegger is en dat nu in duizenden klinieken, medische centra en ver daarbuiten wordt gebruikt is daar een voorbeeld van. Of transcendente meditatie (TM), dat klassieke mantra’s in het Sanskriet in een gebruiksvriendelijke omgeving aanbiedt.

Niveau IV: Deze nog laagdrempeligere meditatievormen zijn qualitate qua het meest versneden, want die moeten vooral een zo breed mogelijke groep mensen bereiken. Voorbeelden hiervan zijn de hedendaagse trend van ‘mindfulness achter je bureau’ en enkele minuten durende meditatie-apps.

HOU VAN MENSEN EN GEBRUIK SPULLEN IN PLAATS VAN ANDERSOM.

Het is goed om ons te herinneren waarom wij dit leven op aarde leven:

  • als een spiritueel wezen (ziel) dat een menselijke ervaring heeft (in een lichaam) op deze fysieke aarde
  • met een zeer beperkt bewustzijn en herinneringsvermogen van ons werkelijke ZIJN
  • met een diep verlangen naar liefde, verbinding en onze oorsprong
  • met een brein en een veelheid aan emoties, die voortdurend strijd leveren om je aandacht
  • met alle aardse verleidingen van macht, bezit, geld, status en de identificaties daarmee
  • met als resultaat aangepast gedrag en een verloren ZELF